Bröllop

Gillar ni det ni ser?


Vad kul! Jag kommer att göra mitt yttersta för att föreviga er dag så vackert och äkta som möjligt. När ni ser tillbaka på era bilder ska ni få möjlighet att återuppleva alla känslor igen, skratten, pirren, förväntan och kanske glädjetårarna.

Ska ni gifta er?


Wow vad häftigt, stort grattis till er! Vad kul att ni har hittat till just min sida. Börja gärna med att spana in min portfolio och se om ni gillar min stil, det är viktigt att vi klickar där!

Hur går det till?


Nu har ni en rolig och spännande tid framför er med bröllopsplanering. Börja med att skicka en förfrågan till mig om jag är ledig det datumet ni vill gifta er. Berätta gärna om hur era planer ser ut, var ni ska gifta er och hur länge ni önskar fotograf.


Om ni känner att allt klickar och ni vill att just jag ska föreviga ert bröllop så bokar vi det! Nu kommer jag att vilja veta alla detaljer. Desto mer detaljer, desto mer förberedd blir jag.


Om ni vill kan vi träffas på en fika och gå igenom alla detaljer när det börjar närma sig (i Stockholm), eller så hörs vi på telefon/videosamtal. Vid färre timmar (exempelvis enbart porträtt) kan det räcka med mailkontakt. Ni bestämmer. Ni får höra av er till mig hur mycket ni vill med frågor och dela med er av era tankar och planering. Jag vill veta allt!

Frågor och svar

Hur lång tid tar det innan vi får bilderna?


Det stora arbetet börjar efter bröllopet med redigering och urval. Ni kommer att få en tjuvkik på 1-3 bilder inom tre dagar efter bröllopet. För resterande bilder tar det max 6 veckor att färdigställa och leverera.

Tveka inte att fråga om ni undrar över något mer!

Vad händer om det är dåligt väder på vår bröllopsdag?


Jag förstår att alla vill ha sol och fint väder på sin bröllopsdag, men faktum är att molnigt är en dröm för fotografen. Ljuset blir så mjukt och fint och ni slipper stå och kisa eller få hårda skuggor i ansiktet. Skulle det regna så löser vi det! Vita eller genomskinliga paraplyer blir jättefint på bilder. Ni får gärna se ut någon backup-plan dit vi kan gå om det spöregnar, till exempel inne i festlokalen, kyrkan, under tak någonstans. Jag kommer också att reka innan på er fotoplats och hitta något bra. Allt löser sig!

Hur får vi använda bilderna som vi får efter fotograferingen? 


Ni får användningsrätt på bilderna. Detta betyder att ni får visa dem för vem ni vill, ni får framkalla så många ni vill och ni får sprida bilderna på sociala medier. På sociala medier ser jag helst att ni anger mig som fotograf, dvs taggar mig (min instagram, facebook eller hemsida). Ni får inte sälja bilderna vidare eller skicka in dem till fototävlingar. Vill ni göra ändringar i någon bild så kontakta mig först.

Hur många bilder får vi?


Det beror på hur lång sessionen är. Det är förstås skillnad i mängd på en timmes fotografering och en heldag. Jag kommer att se till att ni får alla bilder som är bra. Dessa kommer jag att redigera blandat i färg och svartvitt. Ni kommer inte att bli besvikna på bildmängden.

BRÖLLOPSPAKET


Nedan ser ni mina paket och vad som kan tänkas rymmas inom timmarna. Ni får fördela timmarna som ni vill och utefter er planering. Kontakta mig för priser. Jämförelsevis med många fotografer där ute kan ni räkna med ett bättre pris. Behövs fler än 12 timmar så kommer jag och stannar så länge ni vill, så länge ni bjuder min lilla mage på mat.

1-2 h


Till exempel porträttfotografering.

4 h


Till exempel porträttfotografering, vigsel och gratulationer.

6 h


Till exempel porträttfotografering, vigsel, mingel innan middag. (Eller slutet på förberedelser, porträtt, vigsel, gratulationer).

8 h


Till exempel förberedelser, porträttfotografering, vigsel, gratulationer, mingel, dukning.

10 h


Till exempel förberedelser, porträttfotografering, vigsel, gratulationer, mingel, dukning, middag.

12 h


Till exempel förberedelser, porträttfografering, vigsel, gratulationer, mingel, dukning, middag, bröllopstårta, fest.